Wijzigingen binnen YTFCT: Renner buiten, nieuwe ploegleider binnen

Wijzigingen binnen YTFCT: Renner buiten, nieuwe ploegleider binnen

Bij Young Telenet-Fidea is het de week van de veranderingen. Maandag kondigde het team aan dat na een dispuut Alessio Dhoore op zoek moet naar een nieuw team. Vandaag deden ze dan weer uit de doeken dat ploegleider Kris Wouters vanaf nu steun krijgt van Eric Braes.

Dhoore maakte als tweedejaarsnieuweling al de overstap naar het jeugdteam van Telenet-Fidea. Als uittredende eerstejaarskampioen draaide hij een seizoen mee aan de top van zijn categorie. Zijn overstap naar de junioren liep niet helemaal naar wens en ook dit seizoen is hij lichamelijk niet helemaal in orde.

Toch is het opmerkelijk dat een opleidingsteam een renner voor het einde van hun juniorenperiode aan de deur zet. Dit gebeurt nu wel met Dhoore. De samenwerking wordt vanaf 1 januari 2016 stopgezet. 

“Alessio past niet meer in het team. Hij heeft niet de visie die wij hebben. De gehoopte prestaties bleven ook uit, maar vooral zijn misplaatste uitlatingen hebben ervoor gezorgd dat de samenwerking vroegtijdig gestaakt wordt. Ik wens hem wel het beste in zijn verdere carrière”, reageerde Hans Van Kasteren kort op de teamwebsite.

Alessio Dhoore zelf wil nog niet reageren op zijn vertrek. “Donderdag doe ik mijn verhaal”, liet hij optekenen. Laat dat nu net toevallig (?) op dezelfde dag zijn als de ploegvoorstelling van Vastgoedservice – Golden Palace. Het team waar hij vorig seizoen al mee in verband gebracht werd en dat nu ook weer ter sprake komt.

Eric Braes steunt Kris Wouters

Aangezien Danny De Bie geen ploegleider meer is bij Telenet-Fidea, heeft Kris Wouters alleen de sportieve leiding van de jeugd, dames, beloften en elites in handen. Dit is een hele boterham, daarom krijgt hij nu voor de jeugd en dames steun van Eric Braes.

“Kris Wouters blijft de eindverantwoordelijke binnen de sportieve cel van het team, maar Eric zal hem deze winter ondersteunen. De meeste renners kennen Eric al langer als mecanicien. Tijdens de zomerstage in Schladming (Oostenrijk) heeft hij intensief met de junioren mee getraind en hen allemaal beter leren kennen. Hij is dan ook de aangewezen persoon om deze taak te vervullen.”