West Vlamingen verdelen provinciale truien in Lichtervelde

West Vlamingen verdelen provinciale truien in Lichtervelde

De kampioenschappen komen steeds dichterbij. De West-Vlamingen kregen afgelopen zaterdag al een voorsmaakje in Lichtervelde. Bij de jeugd werden de provinciale titels mooi verdeeld tussen Young Telenet-Fidea en Lares-Doltcini.

Bij de nieuwelingen ging de titel naar Gerben Kuypers. Hij had na de examens zijn zinnen volledig gezet op de wedstrijd. “Ik nam een goede start en draaide als tweede het veld in”, deed Kuypers zijn verhaal. “In de eerste modderige strook trok ik al meteen door.”

“Mede doordat ik op het bergje naar boven wist te rijden, sloeg ik een kloofje. Ik had al snel tien a vijftien seconden en kon deze voorsprong standhouden tot aan de finish.” Het was de overigens de allereerste titel in de jonge carrière van Kuypers. Andress Verdonck en Wannes Vanden Bussche vervolledigde het podium. Bij de eerstejaarsnieuwelingen was de titel voor Yente Peirens.

Eerste zege voor Yentl Bekaert

Op de snelle en technische omloop greep Yentl Bekaert op zijn beurt de juniorentitel. Het was overigens de eerste overwinning voor de renner van Young Telenet-Fidea van het seizoen. “Ik kende een goede start en kon meteen naar voor schuiven. De eerste ronde trok ik na ieder bocht stevig door, waardoor ik al aan het einde van de eerste ronde alleen kwam te zitten.”

“Ik kon meteen mijn voorsprong vergroten. In de voorlaatste ronde maakt ik nog een foutje. Mijn stuur stond scheef en heb daarmee wel wat tijd verloren. Maar verder konden ze niet meer terugkomen. Ik ben blij met mijn eerste overwinning dit seizoen, al is het maar een kleinere cross.”

“Het gevoel en de conditie is goed. Hopelijk kan ik dat bevestigen in de volgende grote crossen”, keek Yentl Bekaert terug op de teamwebsite. Bij de dames ging de zege en titel naar Mieke Deroo. Eva Vermeersch was de beste West Vlaamse bij de dames jeugd. Elise Anthonissen won die wedstrijd.

Foto’s: Glenn Coessens