Wesley Floren komt gehavend uit driedaagse van Axel

Wesley Floren komt gehavend uit driedaagse van Axel

Het weekend van Wesley Floren eindigde in mineur. De Nederlandse junior stond erg gemotiveerd aan de start van de internationale driedaagse van Axel, maar moest de laatste etappe aan zich voorbij laten gaan door een gebarste ringvinger.

“Na de ochtend tijdrit zaterdag, zat ik namiddag heel de tijd goed vooraan in het peloton”, vertelde Floren. “In de slotfase was er een groep van twaalf weggereden. Toen de finish in zicht kwam was er in het laatste rechte lijn een massale valpartij. Hier lag ik jammer genoeg ook tussen. Met als gevolg dat mijn fiets kapot was en dat ik door onze mekanieker Ronald Kooreman over de finish werd geduwd om zondag toch nog te kunnen starten.”

“Later op de avond nam de pijn aan mijn vinger niet af, daarom ben ik toch maar naar het ziekenhuis gegaan voor controle. Daar stelde ze vast dat er een barst in mijn ringvinger zat. Het gevolg is dat ik nu in het gips zit. Nu een week gips en daarna moet ik terug voor verdere controle. Wanneer ik weer op de fiets mag stappen is nu dus nog even afwachten.”

Lek in eerste etappe

Eerder in de driedaagse liep het ook al mis voor Wesley Floren. In de openingsetappe reed hij lek op een kasseistrook. “Ik reed opdat moment goed vooraan. Na veel tijd te hebben verloren doordat de volgauto ver achter zat, was ik op achtervolgen aangewezen. Ik ben uiteindelijk geëindigd in een groep achter het peloton. Ik had meteen meer dan vier minuten achterstand in het klassement. Nee het was mijn weekend niet.”

Foto: Joeri De Coninck