Wereldkampioenen Vos en Prévot duiken met doel de kerstperiode in

Wereldkampioenen Vos en Prévot duiken met doel de kerstperiode in

Met de DVV Verzekeringen Trofee van Essen trekt zaterdag de eindejaarsperiode stilaan opgang. Zoals de jaarlijkse traditie het wil keren er ook een aantal opmerkelijke namen terug in het veld. Zowel Marianne Vos als Pauline Ferrand Prévot maken de komende weken hun comeback.

Aanstaande zaterdag en zondag zal de Francaise Pauline Ferrand Prevot terug aan de start van een veldrit verschijnen. Prévot, werd in 2015 wereldkampioene in het veld. Dat zelfde jaar won ze ook het Wk mountainbike en het Wk op de weg. Daarna verdween ze met veel lichamelijke problemen van het toneel.

In Essen zal ze opnieuw het veld in duiken. “Blij dat ik na twee jaar opnieuw het veld induik. Al doe ik dat zonder verwachtingen. Ik wil me vooral amuseren. De bedoeling is om door te gaan in het veld tot en met de nationale kampioenschappen, begin januari”, aldus Prévot op Twitter.

Kerstperiode in de aanloop naar het Wk in eigen land

Marianne Vos werd wereldkampioen zeven keer wereldkampioen in het veld. Dat een kampioenschap in eigenland haar op het lijf geschreven is, werd al eerder duidelijk. Zo reed ze in Zeddam en tweemaal in Hoogerheide naar de regenboogtrui. Vorig jaar keerde ze na een jaar vol lichamelijke problemen terug naar het veld.

Haar campagne was zeker succesvol te noemen zo won ze de wedstrijden van Fiuggi, Zolder, Hoogerheide, Diegem en Baal. In een spannende strijd met Sanne Cant, werd ze tweede op het Wk in Luxemburg. Na haar wegcampagne bouwde ze rust in en trok ze op stage naar Australië. Zaterdag 16 december start haar korte veldrit winter in Antwerpen.

Vos werkt de wedstrijden van Antwerpen, Zolder, Sint – Niklaas en Diegem af. “Het seizoen lijkt behoorlijk op dat van afgelopen seizoen. Ik heb samen met mijn trainer zo goed mogelijk gezocht naar een balans, naar een goede verhouding tussen crossen en rust. In elke wedstrijd zal ik het beste van mezelf geven.”

Ze werkt een korte veldrit winter af met het oog op het Wk in eigen land.  “Dat het Wk dit jaar in eigen land plaatsvindt, maakt het extra mooi. Ik hoop met de best mogelijke vorm in Valkenburg aan de start te staan”, aldus Vos op de site van haar team.

Foto Wouter Toelen – Tfoto