Wereldkampioene Thalita de Jong valt hard in Namen

Wereldkampioene Thalita de Jong valt hard in Namen

Wereldkampioene Thalita de Jong heeft sinds haar titel in Zolder een hele stap voorwaarts gemaakt. In de eerste veldrit maanden streed ze steevast mee voor de ereplaatsen. Afgelopen zondag vertrok ze goed maar toen sloeg het noodlot toe. Met een pijnlijke grimas op haar gezicht verdween ze uit de wedstrijd.

De Jong haar start was goed, als tweede kwam ze aan de gekende schuine kant. “In de laatste meters maakte ik een foutje en kwam ten val.” Gelukkig viel deze val mee en kon ze haar weg hervatten. “Toen ik terug op de fiets zat reed er iemand vol op me in. Ik viel hard op mijn schouder en heup. Mijn eerste reactie was om zo snel mogelijk mijn weg verder te zetten.”  Ze kroop van onder twee fietsen en sprong terug op.

“Het werd tanden bijten en verder fietsen was de boodschap. Op de helling na de meet trok ik nog eens door, maar al snel werd duidelijk dat verder rijden geen zin meer had.”  Met pijn en tegen haar zin verdween ze uit de wedstrijd. “In de camper heb ik me opgefrist en met warme schone kleren ben ik onder een dik dekken gekropen. Zo reden we helemaal terug naar huis.”

 Op maandagochtend voelde ze nog pijn in haar heup. “Gelukkig was de pijn een stuk minder dan zondag.” In Essen kwam de wereldkampioene ook al eens ten val en blesseerde toen haar rug. “De kinesist heeft mijn rug en heup grondig nagekeken en stelde gelukkig geen erge blessures vast. Deze week moet ik mijn rust nog nemen en niet fietsen.” Ze hoopt tegen het einde van de week haar trainingen te hervatten en dit met oog op de wereldbeker in Zolder.

Niet enkel WK en NK zijn doel

 Januari is de maand met de meeste waarde in het veld, dan worden immers de truien verdeeld. Voor Thalita de Jong zijn deze twee truien zeker een doel, maar niet alleen dat. “Loenhout en Baal zijn ook twee wedstrijden waar ik me wil laten zien. Ik sta namelijk aan de leiding van de DVV Verzekeringen Trofee. Dit regelmatigheidscriterium was vooraf geen doel, maar is er nu zeker wel één geworden.”