Wereldkampioene Thalita de Jong nu ook de beste in Valkenburg

Wereldkampioene Thalita de Jong nu ook de beste in Valkenburg

Er was weinig internationaal aan bij de dames in de eerste wereldbeker op het Europese vasteland. Het podium werd volledig gevuld met dames uit de Lage Landen. Wereldkampioene Thalita de Jong claimde de eerste plaats, terwijl Sophie De Boer en Sanne Cant aan de haal gingen met plaatsen twee en drie.

Sophie de Boer nam de beste start op de flanken van de Cauberg. De Nederlandse nam het meeste kopwerk op zich in de eerste ronde. Ze kreeg al snel gezelschap van Thalita de Jong, Sanne Cant, Ellen van Loy en Amanda Miller. Even later sloot ook de Nederlandse Lucinda Brand aan.

Gedurende de wedstrijd viel de kopgroep stelselmatige uit elkaar. Vooral onder het beukwerk van Thalita de Jong ontstonden de eerste kloofjes. De Jong voelde zich weer prima vandaag en reed elke ronde verder weg. Zelf een kleine schuiver kon de wereldkampioene niet tegenhouden. Sophie De Boer ging in de finale nog aan de haal met de tweede plaats, voor Europees kampioene Sanne Cant. Ellen Noble had aan een 37e plaats voldoende om de leiderstrui bij de dames beloften te houden. Bij de elite kreeg Sophie De Boer de trui terug over haar schouders.