VIDEO

Wereldkampioene Evie Richards: “Geen woorden voor”

VIDEO

Wereldkampioene Evie Richards: “Geen woorden voor”

Evie Richards mag zich als eerste wereldkampioene bij de dames beloften noemen. De Britse die amper 18 jaar is soleerde met heel wat overmacht naar de wereldtitel. Richards is een onbekende naam. Hoewel, we tipte ze donderdag al in onze voorbeschouwing.

Evie Richards is de eerste wereldkampioene bij de dames beloften. De Britse domineerde de damesbeloftewedstrijd en finishte met een knappe voorsprong van goed veertig seconden. Verrassing? We tipte ze donderdag al in onze voorbeschouwing.

Maar toch, het moet altijd gebeuren. Richards zelf startte zonder specifieke verwachtingen. “Het was mijn eerste WK veldrijden ooit dus het was toch wel met gespannen zenuwen afwachten. Uiteindelijk heb ik mij fantastisch geamuseerd.”

Richards vertrok nochtans pas vanop rij drie. Ze kon al snel opschuiven en begon dan aan een fenomenale solotocht. “Het ging bijzonder snel in de start. Ik schrok wel een beetje omdat het zo snel ging. Het was ook heel chaotisch.”

“Maar na de eerste obstakels kon ik goed opschuiven. Uiteindelijk kwam ik aan de leiding en ik besloot om de koppositie ook in handen te houden. Ik kreeg een kloofje en op een bepaald moment hoorde ik dat ik al dertig seconden voorsprong telde.”

En daarna vloog het Britse talent gewoon naar de regenboogtrui. “Ik voelde mij heel goed vandaag ondanks de twijfels van de voorbije dagen. Doordat ik vorige week nog een stage afwerkte was ik wat vermoeid en dus ook twijfelachtig.”

“Maar het is gelukt en ik ben dolgelukkig. Voorlopig besef ik het nog niet echt. Ik was al in de wolken met mijn Britse kampioenentrui maar nu heb ik ook de regenboogtrui. Eigenlijk heb ik er geen woorden voor. Het feit dat ik ook de eerste beloftekampioene ben, maakt het alleen maar mooier”, besluit ze.