Wereldkampioene De Jong schittert in Sint-Niklaas

Wereldkampioene De Jong schittert in Sint-Niklaas

Niet alleen bij de junioren ging de zege naar een kersverse wereldkampioen, ook bij de dames was dat het geval. Er stond geen maat op de Nederlandse Thalita De Jong. De wereldkampioene kreeg op het podium gezelschap van Nikki Harris en Sanne Cant.

De Jong brak de wedstrijd open en nam al vroeg in de wedstrijd een stevige optie op de overwinning. Helen Wyman pikte nog even aan, maar het tempo lag net te hoog voor de Britse.

Achter de dominante Nederlandse vormde Sanne Cant, Nikki Harris, Helen Wyman en Jolien Verschueren, die na een val weer kwam aansluiten, de achtervolging. Lang kon ze niet aanpikken, want door een fout moet Verschueren haar metgezellen weer laten rijden.

De Jong trok zich niets aan van wat achter haar gebeurde en soleerde naar haar eerste zege in haar WK-kleuren. De Britse Nikki Harris werd tweede en Sanne Cant derde. Cant had daaraan voldoende om de eindzege in het Bpost Bank Trofeeklassement op zak te steken.

“Woensdag na Maldegem ben ik ziek geworden. Ik zit aan de antibiotica en tijdens de wedstrijd voelde ik me echt slecht”, vertelde Cant achteraf op de website van de organisatie. “Ik ben dus vooral blij dat ik de eindzege kon veiligstellen. Ik steek hier mijn tweede klassement op zak en er kan nog een derde volgen.”