WERELDKAMPIOEN EN BELGISCHE KAMPIOENEN AAN DE START IN HECHTEL-EKSEL

WERELDKAMPIOEN EN BELGISCHE KAMPIOENEN AAN DE START IN HECHTEL-EKSEL

De allereerste Agter de Berg Cyclocross belooft een hoogdag te worden voor het jeugdveldrijden. De organisatie in handen van start-box.be strikte de wereldkampioen bij de junioren en alle Belgische kampioenen bij de jeugd voor de strijd in de Hechtelse duinen.

“Ongelofelijk dat we zo’n deelnemersveld konden strikken voor onze eerste editie”, klonk het enthousiast bij de organisatie. “De Belgische kampioenen bevestigden al eerder en we zijn trots dat we nu ook de kersverse wereldkampioen bij de junioren Jens Dekker aan de start zien verschijnen.”

Die Dekker won niet alleen de WK-trui in Zolder, maar kroonde zich eerder dit seizoen al tot Nederlands en Europees kampioen. Daarnaast won hij ook de wereldbeker en ligt de renner van Enertherm-BKCP in polepositie voor de eindzege in Superprestige.

Dekker zal de zege in Hechtel niet cadeau krijgen, want ook zijn teammaat én Belgisch kampioen Jappe Jaspers zet zijn fiets aan de start. Verder starten ook tweedejaarsnieuwelingenkampioen Arno van den Broeck én eerstejaarskampioen Yente Peirens. Bij de dames jeugd zakt Tess van Loy af en ook uit de Nederlandse hoek verwacht de organisatie nog enkele sterke namen.

“Maar enkel kampioenen maken de koers niet”, wou de organisatie er nog zeker aan toevoegen. “Naast hen belooft er in elke reeksen een uitgebreid deelnemersveld aan de start te staan. Bij de dames denken we dan onder andere aan een Karen Verhestraeten, Laura Verdonschot etc.”

Wie komt zal niet met lege handen naar huis gaan. “14 februari is een speciale dag, dus voor elke starter ligt er een presentje klaar”, lichtte ze al een tipje van de sluier.

Zware omloop

Het is dan wel een B-cross, maar verwacht geen platte weide met wat paaltjes in Hechtel. “Het wordt een echte duinencross, met naast het nodige zand ook heel wat hoogteverschil.” Een omloop die gegarandeerd voor spektakel zal zorgen. Dat in combinatie met het sterke deelnemersveld is veelbelovend.

Programma

10u30 Aspiranten 12 jaar (20 min)
11u10 Aspiranten 13 jaar (22 min)
11u50 Aspiranten 14 jaar (25 min)
12u45 Grote Prijs Garage Special voor nieuwelingen (30 min)
13u45 Grote Prijs Lares voor junioren (40 min)
15u00 Grote Prijs NoDrugs voor  dames & dames jeugd (40 min & 30 min)

Meer info: www.cxhechtel.be