Wereldbeker cyclocross in Koksijde gaat zondag (voorlopig) door

Wereldbeker cyclocross in Koksijde gaat zondag (voorlopig) door

De wereldbeker cyclocross in Koksijde gaat zondag tot nader order door. Dat besloten burgemeester Marc Vanden Bussche, korpschef Nicholas Paelinck en de voorzitter van de ‘Koninklijke Veloclub de Verenigde Vrienden’ Jan Deramoudt na overleg vanmorgen.

De korpschef voorziet voor zondag wel extra politiedispositieven op het parcours van de cyclocross en naast het terrein. Er worden ook militairen ingezet voor de statische controle. Hij raadt de bezoekers aan om geen rugzakken of tassen mee te nemen, alles wordt gefouilleerd door de politie. Dit aan de drie ingangen en ook aan de VIP.

“We willen er alles aan doen om deze prestigieuze wedstrijd te laten plaatsgrijpen”, liet burgemeester Vanden Bussche optekenen. “We organiseerden in 2012 het WK cyclocross en kunnen dus buigen op een heel sterk veiligheidsplan dat toen reeds in voege ging.”

“We willen alle cyclocrossliefhebbers zondag trakteren op een feestelijke, spannende Vlaamse duinencross.” Ook in Gavere afgelopen weekend zagen we verhoogde waakzaamheid met militaire aan de ingang en opvallend veel politieaanwezigheid. Ook toen ging, net zoals dit weekend, de wedstrijd door op een militair domein, met het verschil dat in Koksijde ook een asielcentrum gevestigd is op luchtmachtbasis.