Wat kan underdog Verdonschot tegen topfavoriet van den Driessche?

Wat kan underdog Verdonschot tegen topfavoriet van den Driessche?

Bij de dames beloften is het uitkijken naar twee dames: Femke van den Driessche als topfavoriete, Laura Verdonschot als underdog. Van den Driessche mag dan wel topfavoriete zijn, cadeau zal ze het zeker niet krijgen.

Femke van den Driessche pakte eerder dit seizoen al de Europese titel en daar kan dit weekend nog een trui bijkomen. Van den Driessche start zondag opnieuw met de favorietenrol. “Leuk en niet leuk”, vindt ze.

“Als je als topfavoriete van start gaat, dan is dat een bevestiging dat je op de goede weg bent. Maar het brengt ook extra druk met zich mee en je kan alleen maar verliezen. Alles moet zondag meezitten. Voor hetzelfde geld heb ik verkeerd gepiekt en bolt het zondag voor geen meter.”

En niet enkel materiaalpech kan roet in het eten gooien, er is ook nog Laura Verdonschot. “Onderschat Laura niet, ze heeft heel wat in haar mars. Ik verwacht dat ze het mij zondag knap lastig zal maken.”

En dan de omloop. “De omloop ligt mij wel. Het zal een snelle editie worde. Alleen het zand zal er los bijliggen en kan dus voor wat moeilijkheden zorgen. Vorig jaar werkte ik er de Bpost bank trofee al af en ik had er toch het nodige plezier in”, besluit van den Driessche.

Laura Verdonschot: “Titel is misschien te hoog gegrepen”

De Limburgse Laura Verdonschot wordt de belangrijkste opponent. “Ik trek ook naar Lille om te winnen”, blijft ze ambitieus. “Maar het wordt heel moeilijk dit jaar. Femke liet in Leuven zien dat ze er weer staat en ik heb een slechter seizoen, maar dat hoort erbij.”

23693429910_f9ee18458c_b“Ik ga absoluut voor het podium. Zilver moet zeker en vast haalbaar zijn maar ik blijf aan de titel denken. Iedereen kan geklopt worden en als ik een superdag ken zoals in Mol, dan kan ik haar het vuur aan de schenen leggen. Als je Femke onder druk kan zetten, dan komen er mogelijkheden.”

“Van Sanne (Cant, red.) hoorde ik dat het een zanderige omloop is met toch enkele technische passages. Dat speelt in mijn voordeel, maar ook Femke kan een aardig stukje met de fiets rijden. Hoe dan ook zal ik tevreden zijn als ik met een goed gevoel eindig”, aldus Verdonschot.