Ward Steurs knalt tegen boom: “Ik herinner mij niets meer”

Ward Steurs knalt tegen boom: “Ik herinner mij niets meer”

Ward Steurs zal de wedstrijd in Vorselaar niet snel vergeten. In de start ging het meteen grondig fout toen Steurs tegen een boom knalde. “Ik herinner mij niets meer van de val”, reageerde hij achteraf. Op een hersenschudding na viel de schade al bij al mee.

Ward Steurs geraakte in Vorselaar niet verder dan de eerste bocht. De junior knalde aan hoge snelheid tegen een boom. “Ik herinner mij niets meer van de val. Ik weet nog dat ik probeerde in te halen langs de buitenkant maar wat er daarna gebeurde blijft het een zwarte vlek.”

Niet onlogisch want de klap was bijzonder stevig. Zo stevig dat Steurs even buiten bewustzijn was. “Gelukkig duurde dat niet al te lang. De mensen langs het parcours verleenden meteen de nodige hulp. Het Vlaamse kruis stelde niet meteen iets ernstigs vast maar raadde mij toch aan waakzaam te blijven.”

Thuis begon ik mij dan toch slecht te voelen. Ik begon wat duizelig en misselijk te worden. We zijn uiteindelijk maar naar het ziekenhuis getrokken waar uiteindelijk een hersenschudding werd vastgesteld. Al bij al valt het mee, het had erger gekund”, blijft Steurs optimistisch.

Toch stuurt de val de planning van de komende weken in de war. “Voorlopig mag ik nog niet de fiets op. Goed en veel rusten is op dit moment het belangrijkste. De komende twee weken zal ik niet koersen. Ik hoop in de Kuil van Zonhoven te hervatten”, besluit de Diestenaar.