Ward Huybs wint triller op de streep

Ward Huybs wint triller op de streep

Spanning troef tijdens de nieuwelingenwedstrijd in Loenhout. Pas op de streep werd het pleit beslecht in het voordeel van Ward Huybs. Hij klopte in de spurt net Salvador Alavardo. Steijn Willemsen werd nog derde.

De wedstrijd begon meteen met een anti-climax. DVV-leider Thibau Nys werd aangereden in de start en moest met een kapotte derailleur meteen opgeven. Vooraan trokken ze zich weinig aan van dat voorva.l Huybs, Willemsen en Alvarado besloten er een triller van te maken.

Het trio nam meteen een voorsprong en vocht het onder elkaar uit. Niemand kon écht het verschil maken onderweg. “Ik maakte nochtans veel foutjes onderweg”, vertelde Huybs. “In de zware zone net na de brug verloor ik veel tijd en die moest ik elke ronde goedmaken.”

De inspanningen loonden, want met drie draaide ze de lange rechte lijn op.  Huybs gooide vroeg zijn arme in de lucht en had op de streep nog net voldoende om Alvarado te kloppen. “Het is mijn vierde en wellicht moeilijkste overwinning van het seizoen.”

Steijn Willemsen werd nog derde voor Lukas Van Der Vleuten, die ondanks zijn noeste werk nooit bij de drie leider kwam. Na de pech van Nys neemt Alvarado ook de leiding over in het algemene klassement.