Ward Huybs topt AA Drinks Jongerenteampodium

Ward Huybs topt AA Drinks Jongerenteampodium

Eddy Hendrickx aanzag het met een brede glimlach. Tijdens de eerste Soudal Classicsmanche in Neerpelt zag de ploegleider van het AA Drinks Jongerenteam het volledige podium bezet worden door zijn jongens.

De wedstrijd bij de nieuwelingen lag heel vlug in zijn plooi. Thibau Nys nam de kopstart op de lange aankomststrook, maar maakte een schuiver in de eerste bocht. “Aan de materiaalpost nam ik het commando over”, pikte Huybs in. “Ik reed mijn eigen tempo en dat bleek voldoende om een gaatje te slaan.”

Achter de leider troepten drie mannen samen. Thibau Nys, Jetze Van Campenhout en Dante Corremans. In de finale probeerde eerst Van Campenhout en dan Nys om zonder Corremans naar de leider toe te rijden. Toen Nys in de zandbak overkop sloeg was de winnaar vooraan definitief gekend.

“Na heel wat podiumplaatsen werd het tijd dat ik eens kon winnen”, voegde de winnaar er met een lachje aan toe. “Nee ik ben echt tevreden met deze zege.” Voor plek twee werd het een spurt die pas op de streep beslist was. Daar haalde Nys het van Van Campenhout. “Huybs was gewoon écht te sterk”, reageerde Nys. Dante Corremans werd nog vierde.