Ward Huybs onder zware omstandigheden solo naar de zege in Overijse

Ward Huybs onder zware omstandigheden solo naar de zege in Overijse

Onder winterse omstandigheden doken de nieuwelingen om 10u het veld in. Met vierenentwintig begonnen ze aan hun wedstrijd in de moeder der alle crossen. Ward Huybs reed na een ware solo naar de zege. Lennert Belmans en Tristan Brien mochten mee het podium op.

Onder zowat epische omstandigheden moesten de nieuwelingen hun wedstrijd afwerken. Onder zware sneeuwval was het Ward Huybs die de beste start nam. Lennert Belmans was de eerste achtervolger. Achter de twee koplopers volgde het buitenlands duo Phalke en Brien.

Huybs bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit, het was enkel Lennert Belmans die de druk hoog kon houden. Hij reed solo naar de zege, Belmans werd tweede en de Fransman Tristan Brien won de strijd om de derde plaats. Een goed gestarte Dante Coremans zakte terug en werd nog achtste.

Ward Huybs behaalde, na Neerpelt,  zo zijn tweede seizoenszege. “Ik kom uit een verplichte rustperiode van zes weken. Vorige week waren mijn prestaties wat minder, maar vandaag beschikte ik over goede benen.  Na de examens begin ik aan mijn voorbereiding voor het Belgisch kampioenschap. Ik hoop er mee te kunnen doen voor de titel.”