Wannes Vanden Bussche en Jonas Smet winnen eerste rapencross

Wannes Vanden Bussche en Jonas Smet winnen eerste rapencross

Wannes Vanden Bussche en Jonas Smet waren zondag de beste in de eerste Rapencross. In Lokeren kregen ze respectievelijk Vito Braet, Maxim Dewulf en Niels Vandermeulen en Fabio Verberckmoes mee het podium op.

De renners kregen een zware omloop met heel wat klimmetjes onder de wielen. Wannes Vanden Bussche nam de beste start. “Na de klim waren we met vijf weg en nam Jasper Dejaegher de leiding”, vertelde Vanden Bussche.

“Aan de tweede klim kon ik een tiental meter voorsprong nemen. Ik bleef één ronde voorop, maar door een fout in de zandbak kwam Vito Braet me voorbij.” Braet ging aan de leiding en reed weg van Vanden Bussche. “Ik moest terug in de achtervolging. Pas in de laatste ronde kwam ik terug bij Vito.” In de spurt maakte hij het dan af.

Ook Jonas Smet maakte het pas in de slotfase af. “Ik moest even achtervolgen op Fabio Van Goethem, maar kwam er nog bij. In de laatste ronde ging ik op kop en gaf deze positie niet meer af.” De renner van Enertherm-BKCP haalde het voor Niels Vandermeulen. Fabio Verberckmoes werd nog derde. Jara Noël was veruit de beste jeugd dame, terwijl Alicia Frank verrassend won bij de dames elite.