WAC-team en Enertherm-BKCP slaan handen in elkaar

WAC-team en Enertherm-BKCP slaan handen in elkaar

Enertherm-BKCP bouwt zijn opleidingsprogramma verder uit. Het jeugdteam van de gebroeders Roodhooft gaat een samenwerking aan met WAC Hoboken. Het Antwerpse jeugdteam is al jaren één van de grote ‘leveranciers’ van jong talent voor de opleidingsploegen.

“Naar aanleiding van enkele transfers van het WAC-team naar Enertherm-BKCP hebben we de koppen samen gestoken om te bespreken hoe we hier beiden beter van kunnen worden”, klonk het bij WAC Hoboken.

Tot op heden was het zo dat de grote teams het talent kwam wegplukken bij de kleinere teams. Hoewel de kleinere teams trots zijn op het talent dat ze voortbrengen, bracht dit dikwijls frustraties mee. Vanaf het moment dat het vele werk dat in jeugd gestoken werd begint op te brengen, moesten ze de renners laten gaan.

De samenwerking richt zich vooral op de categorie nieuwelingen. “Tijdens het crossseizoen rijden de renners van Enertherm-BKCP onder deze vlag. Vanaf het wegseizoen komen ze voor het WAC-team rijden. Op deze manier krijgen ze ook de kans om een uitgebreid wegprogramma met o.a. Beker van België te rijden en kunnen ze zich verder ontwikkelen.”

“Eens bij de junioren maken de renners van Enertherm-BKCP de volledige overstap naar de veldritacademie. Tijdens het wegseizoen kunnen bepaalde wedstrijden met een mixteam gereden worden, om zo het wegprogramma van beide ploegen te verrijken.”

De samenwerking gaat echte verder. Zo zullen trainingen van het WAC-Team soms ondersteunt worden door de profs van BKCP en zullen de nieuwelingen en junioren ook logistiek en materiaal delen. “Onze wegrenners blijven echter een even belangrijke prioriteit als de crossers. Met dit project kunnen we ons wegprogramma zelfs nog aantrekkelijker maken met enkele buitenlandse wedstrijden”, wil het team nog benadrukken.