Vrijbuiters van den Broeck en Dejonghe verdedigen hun eigen kleuren op BK

Vrijbuiters van den Broeck en Dejonghe verdedigen hun eigen kleuren op BK

Voor Arno van den Broeck en Len Dejonghe begon het jaar met nieuwe kleuren. Toen ze beiden als laatstejaarsjunior plots hun contract niet meer verlengd zagen bij IKO Beobank, sloegen ze hun eigen weg in.  Van den Broeck als individuele renner in het zwart en Dejonghe in een tweemansteam.

Een zwarte trui dus voor Arno van den Broeck. “Dat leek ons inderdaad het beste”, vertelde hij. “In september word ik belofte en om dan nu nog overhaast een team te kiezen leek ons niet de beste optie. Op deze manier kan ik nog rustig de kat uit de boom kijken tijdens mijn laatste maanden als junior.”

Koksijde is volgens hem niet te onderschatten. “Het is echt wel zwaar om van de ene naar de andere zandstrook te koersen. Ik moet er wel uit de voeten kunnen en hoop mee te kunnen spelen vooraan. We zijn met een grote groep aan elkaar gewaagd en elke wedstrijd moet uiteraard gereden worden. Jarno Bellens en Gerben Kuypers toonden in Leuven in topvorm te zijn, ik hou ze dan ook zeker in het oog.”

Team Vinnie

Dejonghe vond onderdak in het team rond Vincent Baestaens. “Het is fijn dat zij mij een kans wilden geven”, vertelde Dejonghe. “Alles is tot in de puntjes geregeld en verzorgd. Het is echt een aangename samenwerking.”

In zijn nieuwe kleuren staat hij zaterdag aan de start van het BK. “Het zal geen gemakkelijke opdracht worden, maar ik hoop stiekem op een plek bij de eerste vijf. Er zijn veel goede jongens, maar het zal van heel kleine dingen afhangen.”

Titelfavoriet? “Duidelijk Niels Vandeputte, hij zit in zijn goede vorm en is sterk in het zand.”