Vrachten en Devos winnen over de taalgrens

Vrachten en Devos winnen over de taalgrens

Door gebrek aan Vlaamse crossen vandaag, trokken de nieuwelingen en junioren de grens over. In Ottignies haalde Arne Vrachten het bij de nieuwelingen, voor Yentl Bekaert. Bij de junioren ging de zege naar Han Devos.

Han Devos vertrok sterk en kon zich in de eerste ronde licht afscheiden van de rest. “Daarna heb ik wat gas terug genomen, waardoor ik samen met ploegmaten en Seppe Rombouts en Reno Bauters een groepje vormde.”

Het trio reed twintig seconden voor de rest uit. “Geleidelijk aan heb ik het tempo opgedreven. Seppe kon het langste aanklampen, maar brak uiteindelijk ook. Ik consolideerde en ben blij dat ik nog eens kon winnen.”

’s Morgens stond Devos nog met vraagtekens aan de start. “Zaterdag ben ik op training hard gevallen op mijn linker heup en bil. Ik voel nog steeds de pijn en kon minder kracht zetten, al is het gelukkig al veel beter dan gisteren.” Seppe Rombouts werd nog tweede gevolgd door Briek Hermans. Die laatste moest een halve ronde op een platte tube tot aan de materiaalpost. Hermans vocht nog terug van plek veertien naar drie, op vijftien seconden van de winnaar.

Samen tot in de laatste ronde

Bij de nieuwelingen werd het een strijd tot in de laatste ronde. Arne Vrachten kon zich pas bij het luiden van de bel loswerken van Yentl Bekaert. “Het was met twee zeges een topweekend.” Lander Tibackx vervolledigde het podium.

Foto – Jo Groenevinger