Vorselaar – Maud Kaptheijns pleziert ploegleider Geert Wellens

Vorselaar – Maud Kaptheijns pleziert ploegleider Geert Wellens

Maud Kaptheijns heeft in Vorselaar de veldrit van ploegleider Geert Wellens op haar naam geschreven. In een sprint versloeg ze Ellen van Loy, die de nieuwe Antwerpse kampioene is bij de dames elites. Loes Sels werd een mooie derde.

De wedstrijd werd gekleurd door een sterk kwartet: Ellen van Loy, Loes Sels, Karen Verhestraeten en de Nederlandse Maud Kaptheijns vochten de strijd vooraan onder hun vier uit. Al snel hadden ze een voorsprong op Shana Maes die probeerde te achtervolgen.

Voorin probeerde Ellen van Loy een keer aan de boom te schudden. Met resultaat want Karen Verhestraeten moest de rol lossen. Maes bleef in de achtergrond vechten om vooraan te kunnen komen aansluiten, maar slaagde daar ondanks haar inspanningen niet in. Katrien Thijs reed alleen op een zesde plaats, Yenthe Boons en Valierie Boonen respectievelijk op zeven en acht.

Met nog drie ronde voor de boeg probeerde Sels het een keertje. Ploeggenote Van Loy stopte af, maar toen Kaptheijns opnieuw op kwam werd de kloof opnieuw gedicht, alles te herdoen dus. Ondertussen kon ook Verhestraeten weer aansluiten al was dat niet voor lang. In de achtergrond veranderde erhaast  niets.

In de finale gingen Van Loy en Kaptheijns er onder hun twee vandoor. Sels kon het tempo voorin niet aan al werd ze ook wat gehinderd door enkele rensters van de dames jeugd. Van Loy en Katheijns doken  zij aan zij de laatste rechte lijn in. Uiteindelijk toonde Kaptheijns zich de sterkste.

Van Loy werd op een fietslengte tweede maar is wel de nieuwe Antwerpse kampioene. Loes Sels werd verdienstelijk derde, Verhestraeten viel buiten de top vier. De vijfde plaats was nog weggelegd voor Shana Maes die in haar eigen Vorselaar bijzonder veel vechtlust toonde.

Uitslag

 1. Maud Kaptheijns
 2. Ellen van Loy
 3. Loes Sels
 4. Karen Verhestraeten
 5. Shana Maes
 6. Katrien Thijs
 7. Yenthe Boons
 8. Gertie Willems
 9. Meg De Bruyne
 10. Nele Van Maldeghem

Joyce Heyns pakt de zege bij dames jeugd

Bij de dames jeugd was de zege en ook de provinciale titel voor Joyce Heyns. Heyns trok er samen met Jara Noël en Laure Michels vandoor. In de achtergrond probeerden Febe Schokkaert en Jinse Peeters de kloof binnen de perken te houden.

Joyce Heyns koos uiteindelijk het hazenpad. Noël die pech kende viel vooraan weg en zo kwam Jinse Peeters plots op plaats twee terecht. Laura Michels had het podium in het vizier, maar ook Jara Noël was alles behalve uitgeteld.

Heyns greep uiteindelijk de zege en de overwinning, Jinse Peeters werd tweede, terwijl Jara Noël toch nog derde werd. Laure Michels viel net buiten de top drie, Febe Schokkaert sloot af op een vijfde plaats.

Uitslag

 1. Joyce Heyns
 2. Jinse Peeters
 3. Jara Noël
 4. Laure Michels
 5. Febe Schokkaert
 6. Marthe Truyen