Vorselaar – Jaspers spurt na inhaalrace naar Antwerpse titel

Vorselaar – Jaspers spurt na inhaalrace naar Antwerpse titel

Jappe Jaspers was zaterdag de sterkste in Vorselaar. De tweedejaarsjunior won in de spurt van Gianni Siebens, na een lange inhaalrace. Jarne Boden won op zijn beurt de spurt van Tijl Pauwels voor de laatste podiumplek. Jaspers behaalde met de zege ook de Antwerpse titel.

Bij de junioren bleef de wedstrijd lang gesloten met een kopgroep met onder andere Gianni Siebens, Reno Bauters, Toon Vandebosch, Tijl Pauwels, Dante Scoponi en Jarne Boden. De opvallendste afwezige vooraan was Jappe Jaspers. Hij schoot twee keer uit zijn klikpedaal bij de start en moest van ver terugkeren.

Vooraan bleef alles lang samen, totdat Gianni Siebens met een demarrage de groep uit elkaar probeerde te rammelen. De junior van Young Telenet-Fidea kreeg enkele meters voorsprong, maar achter hem troepten de renners samen. Daar was ondertussen ook Jappe Jaspers komen aansluiten.

Terwijl Siebens werd teruggefloten, moesten Dante Scoponi en Victor Vandebosch de rol lossen. Scoponi door een val en Vandebosch door veel materiaalpech, waardoor hij zelfs moest opgeven. Siebens werd gegrepen en dat was het signaal voor Jappe Jaspers om met nog één ronde te gaan de gashendel open te draaien. Siebens pikte meteen aan en als een onafscheidelijk duo werkten ze de laatste ronde af.

Niemand kon het verschil maken en het duel werd beslecht in een spurt. Jaspers begon op kop en gaf deze positie niet meer af tot aan de meet. Gianni Siebens werd nog tweede en toont daarmee dat hij rustig aan weer op niveau komt. Voor de derde plaats werd het nog spannend. Jarne Boden vocht een pittig sprintje uit met Tijl Pauwels en haalde het. Jarno Liessens werd met een pijnlijke rug nog vijfde voor Seppe Rombouts.