Vorselaar – Foutloze Arno Van den Broeck naar zege en titel

Vorselaar – Foutloze Arno Van den Broeck naar zege en titel

Arno Van den Broeck was de enige die in Vorselaar foutloos bleef. De uittredende Belgische kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen kroonde zich zo tot provinciaal kampioen van Antwerpen. Niels Vandeputte werd nog tweede voor Vince Van Den Eynde. De titel bij de eerstejaars ging naar Witse Meeussen

Het was snel duidelijk wie er zou strijden voor de Antwerpse titel. Niels Vandepute, Arno Van Den Broeck en Vince Van Den Eynde reden al in de eerste ronden weg van de verzamelde concurrentie.

Het drietal leek volledig aan elkaar gewaagd. Toch viel de groep in de slotfase uit elkaar. Niels Vandeputte was de eerste die tegen de grond ging en even later viel ook Van Den Eynde vooraan letterlijk weg.

Zo lag de weg open voor Van Den Broeck. De renner van het DCM Cycling Team kreeg het echter niet cadeau, want Vandeputte kwam nog stevig opzetten na zijn valpartij. Toch wist Van Den Broeck het met een forse inspanning te halen, voor Vandeputte. Vince Van Den Eynde werd nog derde, voor Witse Meeussen. Die laatste mocht zich na een sterke wedstrijd ook kampioen noemen bij de eerstejaarsnieuwelingen.