Vorselaar – Dubbelslag voor Bellens en twee op twee voor Coremans

Vorselaar – Dubbelslag voor Bellens en twee op twee voor Coremans

De Moedige Veldrijder streek zaterdag neer in Vorselaar voor een nieuwe manche van het regelmatigheidscriterium. Voor de junioren telde de wedstrijd tevens als provinciaal kampioenschap. Jarno Bellens wist daar zijn sterke lijn van de afgelopen weken door te trekken en aan de haal te gaan met de provinciale trui en de dagzege. 

Een grote valpartij ontsierde de start bij de junioren, gelukkig bleef de schade beperkt en konden de meeste renners verder. Een grote groep troepte vooraan samen met Jarno Bellens op kop. Het was ook die Bellens die de kat de bel aanbond en een eerste prik uitdeelde. Zijn versnelling was voldoende om zich los te werken van de omvangrijke groep, enkel Len Dejonghe kon nog aanpikken.

Het duo reed steeds verder weg van de rest en verloor elkaar geen moment uit het oog. Bellens probeerde het nog even met een versnelling halfkoers, maar moest zich neerleggen bij een sprint. Op de lange aankomststrook in de dreef was het hard tegen onzacht. In een langgerekte sprint wist Bellens, net zoals in Kessel eerder dit seizoen, Dejonghe achter zich te houden. Witse Van Rillaer werkte zich in de finale ook los van de achtervolgers en werd zeer knap derde. Vince van den Eynde was vierde en greep daarmee het zilver op het PK voor Sander De Vet, die zesde werd achter Michael Bervoets.

Twee op twee voor Dante Coremans

Aan de nieuwelingenwedstrijd moeten we niet veel woorden vuil maken. Thibau Nys nam de beste start, maar moest in de tweede ronde de wedstrijd verlaten nadat hij zijn derailleur in zijn wiel trok. Dante Coremans nam vanaf dan het commando resoluut over. Ward Huybs deed nog zijn uiterste best om de kloof te dichten, maar bleef steeds op een viertal seconden hangen. Lennert Belmans vervolledigde voor IKO-Beobank het podium.