Voorlopige kalender van Moedige Veldrijder toont nieuwe manches

Voorlopige kalender van Moedige Veldrijder toont nieuwe manches

Gisteren raakte de voorlopige kalender van de Moedige Veldrijder bekend, deze kalender telt veertien wedstrijden. Opmerkelijk verschil met de eerder verschenen kalender is de nieuwe manche van Hoogstraten die na de kerstperiode georganiseerd zal worden. Ook Wuustwezel is een nieuwe manche op de kalender.

Al in het eerste weekenden van september duiken de veldrijders voor het eerst het veld in. Net zoals vorig jaar trekt Steenhuffel, gevolgd door Kessel, het veldritseizoen op gang. Kessel neemt dit jaar de plaats in van Zemst – Hofstade, deze laatste verdwijnt nu van de kalender. Ook nieuw zijn de manches van Wuustwezel en de afsluiter in Hoogstraten. Wuustwezel zal op 21 november, samen met Hoegaarden, voor een dubbel weekend zorgen.

Vorig seizoen kwam er in december al abrupt een einde aan dit regelmatigheidcriterium. Eerst viel de manche, van vier januari, in Meerhout weg. Deze zorgde samen met afsluiter Kasterlee voor twee manches na de kerstperiode. Later viel ook afsluiter Kasterlee weg, wat zorgde voor een abrupt einde in december.  Aankomend seizoen zal de nieuwe manche van Hoogstraten op 23 januari voor een afsluiter zorgen.

Voorlopige kalender

05/09 Steenhuffel
06/09 Kessel
13/09 Wiekevorst
20/09 Koningshooik
27/09 Hoboken
06/10 Vorselaar
11/10 Nossegem
18/10 Eversel
31/10 Alsemberg
14/11 Lichtaart
21/11 Wuustwezel
22/11 Hoegaarden
05/12 Rijkevorsel
23/01 Hoogstraten

Sport en Steun Leopoldsburg organiseert Vlaams kampioenschap veldrijden

Tot nu toe was er nog geen organisator gekend voor het Vlaams kampioenschap veldrijden voor aspiranten. Zoals de voorbije jaren staat deze wedstrijd op elf november gepland. Deze week raakte bekend dat Sport en Steun Leopoldsburg voor deze organisatie zal zorgen. Het Vlaams kampioenschap veldrijden zal dus op elf november in Leopoldsburg plaats vinden.