Voorbeschouwing – Met zijn allen tegen Pidcock?

Voorbeschouwing – Met zijn allen tegen Pidcock?

Eén voor allen, allen voor één! Dat is hetgeen dat de Belgische junioren moeten tentoonspreiden willen ze de Britse topfavoriet op het wereldkampioenschap kloppen. De delegatie is sterk genoeg om dat te verwezenlijken, want ook Pidcock is niet foutloos. 

We moeten het zeggen, de cijfers van Thomas (of Tom zoals hij zelf verkiest) Pidcock zijn ronduit indrukwekkend. Met een zeven op acht legt hij perfecte papieren voor. Hij reeg de zeges ook nog aan elkaar met de nodige bravoure en voorsprong. Op het wereldkampioenschap zal hij dus dé man worden om in het oog te houden.

Pidcock bewees in alle omstandigheden zich goed uit de slag te trekken. Zelfs als de situatie uitzichtloos lijkt, keerde hij terug. Daarnaast kan hij ook rekenen op zijn landgenoot Ben Turner. Tweede in Hoogerheide en ook in supervorm. Toon Vandebosch ziet één zwakte: “Als je lang genoeg in zijn wiel kan blijven zitten wordt hij zenuwachtig en dan kan je misschien een slag slaan.”

Een oud veldritgezegde zegt ook: “Verlies nooit de ‘verdomde Fransen’ uit het oog.” Tijdens de laatste wereldbeker in Hoogerheide kwamen ze niet al te best uit de verf. De volledige Franse delegatie heeft er echter een stevig trainingsperiode opzitten. Gedurende twee weken zetten ze in Italië het kruit op scherp. Nationaal kampioen Maxime Bonsergent, Antoine Benoist, Nicolas Guillemin … verlies ze zaterdag niet uit het oog.

De Belg(jes)

Fransen, Britten … de buitenlanders toonden zich sterk op internationaal niveau. Toch moeten de Belgen niet onderdoen, want ook zij toonden in de breedte sterk te zijn. Toon Vandebosch bewees onder andere met de eindzege in de wereldbeker heel regelmatig te zijn. ‘Koersen met het kopke’ vergeet hij soms. Kan Vandebosch zijn enthousiasme temperen, dan komt hij ver dit weekend.

Telenet-Fidea Lions heeft twee ijzers in het vuur. Bekaert bewees met de zege in Valkenburg dat hij iedereen aan kan. Met een goede dag kan dus veel. Hetzelfde geldt voor Andreas Goeman. Hij was onzeker voor het WK tot afgelopen zondag en zal dan ook gebrand zijn om een topprestatie neer te zetten.

De snelste start zal wellicht wel weer komen van Jelle Camps. Hij schoot dit seizoen als een speer uit de startblokken, maar heeft ook nog een sterke finale. Als de sporen van zijn aanrijding van dinsdag meevallen, zal hij zeker een rol spelen. Net zoals zijn ploegmaat Florian Vermeersch. Na al zijn pech en problemen is hij terug van weggeweest. Vorig jaar was hij er ook al bij in Zolder.

En dan Timo Kielich. Hoewel hij op het EK ook al brons veroverde, kan hij in een underdogpositie starten. Zijn mountainbikekwaliteiten zullen tot zijn rechtkomen op de technische omloop. Opties genoeg dus.