Vondelmolen doet extra inspanning voor team Geert Wellens

Vondelmolen doet extra inspanning voor team Geert Wellens

De eindejaarsperiode wordt dit jaar de periode van de partnerwissels. Niet alleen het team van Mathieu van der Poel deed een sponsorswitch, ook Geert Wellens komt vanaf 1 januari 2018 met een aangepaste teamnaam. Vanaf 2018 doet peperkoekfabrikant Vondelmolen een extra inspanning en wordt alleen naamsponsor van het damesteam. 

“We hebben het eerste jaar gekeken hoe alles liep en ik ben ondertussen gebeten geraakt door de sport”, vertelde Vondelmolen CEO Jo Dekeyzer. “Op het gebied van marketing krijg je uit het veldrijden veel meer terug dan het wegwielrennen of eender welke andere sport. Daarom hebben we gekozen om voor de komende twee jaar alleen de naampartner te worden.”

Vondelmolen en veldrijden worden steeds meer in één adem genoemd en dat is volgens Dekeyzer niet abnormaal. “Er zijn twee raakpunten. Enerzijds is er de passie in het veldrijden en de inspanningen die de rensters moeten doen om er elke week te staan. Die is gelijklopend met de passie die wij elke dag hebben voor peperkoek. Anderzijds is peperkoek nog steeds één van de beste natuurlijke sportrepen die er is.”

Geert Wellens strijdlustig: “Talenten houden”

Geert Wellens is al jaren de bezieler van het team. “Na mijn rugproblemen kwam ik vijf jaar geleden op het idee om een damesveldritteam te starten”, vertelde ploegleider Wellens. “Toen was er naast Sanne Cant bitter weinig. Dat is nu totaal anders. Dames als Laura Verdonschot komen bijvoorbeeld uit ons team. Dat succes is ook bij onze partners niet in dovemansoren gevallen. Vondelmolen heeft dan ook, samen met alle andere partners, hun contract opengebroken tot 2020.” 

De afgelopen jaren zag Wellens enkele grote talenten vertrekken. “Toen Verdonschot hogerop ging was ik nog trots, maar bij andere dames zoals Maud Kaptheijns deed dat al iets meer pijn. Ik hoop er dan ook alles aan te kunnen doen om die dames in de toekomst wél te kunnen behouden.”

Wellens heeft nu al twee dames in de wereldbekerselectie. “Hopelijk kan de jeugd ook doorgroeien naar dat niveau. Al wil dat niet zeggen dat we te veel druk leggen op onze dames. Ze krijgen bij ons alle tijd om rustig te groeien”, besloot de jongste Wellens.

Team 2018

Shana Maes (Elite)
Karen Verhestraeten (Elite)
Axelle Bellaert (U23)
Nikola Noskova (U23)
Cedric Mertens (U23)
Julie Brouwers (U17)
Lies’l Schevenels (U17)
Sterre Vervloet (U17)

Foto’s – Kristof Bruers