Vliegen en Vervoort zegevieren in Bonheiden

Vliegen en Vervoort zegevieren in Bonheiden

Onder extreem warme omstandigheden werd er vandaag gestreden om de overwinning in het Antwerpese Bonheiden. Bij de nieuwelingen ging Wout Vervoort met de zege aan de haal. Pieter-Jan Vliegen was dan weer de sterkste bij de junioren.

“De loting was niet zo goed zoals in Kessel”, vertelde Pieter-Jan Vliegen na afloop aan start-box.be “Gelukkig waren we deze keer niet met zo heel erg veel. Ik dook bij de eerste vijf het veld in. In de eerste ronde nam ik een lichte voorsprong, maar reed ik bij de aankomst rechtdoor zonder de bocht te pakken. Hierdoor viel ik terug naar de zesde plaats.”

“Ik schoof terug op en zo deed ik al snel weer mee voor een podiumplaats. Ik wachtte wat af en zette me zo in het bos achter Len Dejonghe. In de vierde ronde zette ik me opnieuw aan kop en nam ik zes seconden. Ik bleef alles geven en won zo uiteindelijk met twintig seconden voorsprong.”

Vervoort voor Huybs

Bij de nieuwelingen was Wout Vervoort aan het feest, de renner van KW Heist-Zuiderkempen haalde het voor Ward Huybs en Jetze Van Campenhout.

Ward Huybs dook als eerste het veld in waarna hij het in een onderling duel met Wout Vervoort streed om de overwinning. Hierin haalde Vervoort het met enkele fietslengtes voorsprong.

“Ik nam een redelijk goede start”, vertelde Vervoort na afloop. “Ik draaide ronde de zesde plaats het veld in. In de eerste ronde probeerde ik zoveel mogelijk renners in te halen. Zo kwam ik op de tweede plaats terecht. Ward Huybs was even weg, maar al snel haalde ik hem terug.”

Spurt om de zege

“Ik nam nadien zo snel mogelijk de koppositie om zo zeker te zijn dat als ik een foutje zou maken, de schade beperkt bleef. In de laatste ronde kwam Ward nog aardig opzetten, maar in de spurt was ik uiteindelijk de sterkste.”

lennert.JPG