Vito Braet, Thibaut de Smet, Elise Anthonissen en Aurelie Vermeir winnen in Wetteren

Vito Braet, Thibaut de Smet, Elise Anthonissen en Aurelie Vermeir winnen in Wetteren

Thibaut de Smet heeft de veldrit in Wetteren gewonnen bij de junioren. De Smet haalde het met een handvol seconden op Fabio Verberckmoes terwijl Jordi De Beule derde werd. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Vito Braet.

Met een kwartet kleurden ze de juniorenwedstrijd in Wetteren. Niels Vandermeulen, Jordi De Beule, Fabio Verberckmoes en Thibaut de Smet waren de smaakmakers van dienst. “Het was een tactische cross”, vertelde winnaar de Smet.

De wedstrijd brak dan ook pas laat in de wedstrijd open. “Niemand wilde echt op kop rijden tot dat twee gedubbelde renners ons hinderden. Fabio Verberckmoes kreeg zo een kleine kloof die ik zo snel mogelijk heb dicht gereden.”

“Met nog twee ronden voor de boeg ben ik er dus samen met Fabio vandoor gegaan. Jordi en Niels volgden iets verderop. Ik ben zelf op kop beginnen sleuren tot op de finish. Toen Fabio na de laatste materiaalpost kraakte was het binnen.”

“Het komt wel als een verrassing”, vertelt de Smet. “Vorig weekend kende ik een totale off-day. Ik heb daarom de trainingen toch aangepast deze week en dat heeft nu goed uitgepakt. Dit is een ongelofelijk gevoel.”

Verberckmoes eindigde dus op de tweede plaats terwijl Jordi De Beule goed was voor de derde stek.

Vito Braet haalt het van Yente Peirens

37 nieuwelingen betwistten de Klaascross in Wetteren. Het was Yente Peirens die als snelste vertrok. Samen met Vito Braet had de renner van Lares-Doltcini een kleine kloof. Dat kloofje werd dichtgereden door Witse van Rillaer en Wannes Vanden Bussche.

Die laatste viel wel nog even terug nadat hij op de balkjes een fout maakte en met kettingproblemen kreeg af te rekenen. Voorin werd het uiteindelijk een strijd tussen Braet en Peirens waarin Braet uiteindelijk aan het langste eind trok. Vanden Bussche kon uiteindelijk toch naar plek drie.

Aurelie Vermeir grijpt achtste zege, Elise Anthonissen beste bij dames jeugd

Bij de dames stond er vandaag geen maat op Aurelie Vermeir. Vermeir kreeg nog even wat tegenwerk van Axelle Bellaert maar die moest uiteindelijk toch afhaken. Voor Vermeir is het al de achtste van het seizoen. Bellaert werd tweede voor Anja Geldhof.

Bij de jeugd was de zege voor Elise Anthonissen. Die haalde het met een ruime voorsprong op de Nederlandse Ilona Van Ginneken. Tine Vandenheede werd derde.

Foto’s – Glenn Coessens