Vince Van den Eynde vanaf 1 januari naar jeugdkern Vastgoedservice – Golden Palace

Vince Van den Eynde vanaf 1 januari naar jeugdkern Vastgoedservice – Golden Palace

Vince Van den Eynde opende met een klinkende zege zijn seizoen in Kessel. De tweedejaars nieuweling van het Kalas Cycling Team 99 Schriek, vorig jaar derde op het Belgisch kampioenschap voor eerstejaars, kreeg deze zomer begeleiding van Niels Albert en is onderweg naar zijn opleidingsteam.

Door een gunstige loting veroverde Van den Eynde startplaats vooraan. “Halfweg de eerste ronde reed ik op de derde plaats. Op het lange rechte stuk naast het water ben ik op kop gekomen en na de lusjes met bergjes trok ik door en had ik meteen een kleine voorsprong die, naarmate de wedstrijd vorderde, groter werd. Ik bleef op kop en kon het volhouden tot op het einde.”

Begeleiding en team Niels Albert

De begeleiding die hij krijgt van zijn vroegere buur Niels Albert werpt duidelijk zijn vruchten af. “Niels Albert begeleidt me dit seizoen en zal me in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk bijstaan tijdens de trainingen en wedstrijden.”

De overstap naar de jeugdkern van Vastgoedservice – Golden Palace lonkt. “Vanaf 1 januari 2016 ga ik de overstap maken naar zijn jeugdkern. Mijn doelen zijn voor veel podiumplaatsen te rijden en ook goed te zijn op de kampioenschappen. Ik ga me meer toeleggen op de A-crossen, maar ik ga ook deelnemen aan enkele B-crossen.”