Vince Van den Eynde stunt vanaf de allerlaatste startrij

Vince Van den Eynde stunt vanaf de allerlaatste startrij

Vince Van den Eynde werd door bondscoach Sven Vanthourenhout ondanks zijn sterke prestaties van de afgelopen weken niet in de a-, maar b-selectie opgenomen voor de wereldbeker in Koksijde. Dat liet de man van Balen BC zondag echter niet aan zijn hart komen.

Doordat hij in de b-selectie zat, moest Van den Eynde vanaf de laatste rij starten. “Daardoor werd ik in de eerste ronde al wat opgehouden door een valpartij in de start. Gelukkig kon ik het ergste ontwijken.”

“Vanaf de tweede ronde werden er groepjes gevormd en kon ik goed van groepje tot groepje rijden. Uiteindelijk finishte ik als vijfde. Indien ik meer vooraan mocht starten, had er wellicht wat meer ingezeten. Ik ben heel tevreden met het resultaat als ik zie dat ik vanaf de laatste startrij moest terugkomen.”

Nog iemand die zo’n een remonte maakte was Niels Vandeputte. “Ik had minder geluk bij de valpartij in de start”, reageerde de junior van IKO-Beobank die ook vanaf de laatste rij moest starten. “Mijn stuur stond scheef, maar ik heb mijn hoofd niet laten hangen. Wat volgde was één lange inhaalrace.” Hij kwam nog tot op de tiende plaats. “