Vince Van Den Eynde solo naar zege in Antwerpen

Vince Van Den Eynde solo naar zege in Antwerpen

Vince Van Den Eynde heeft zijn vierde overwinning van het seizoen beet. De junior van Kalas Schriek 99 Cycling Team ontdeed zich in de laatste ronde van zijn twee metgezellen. Niels Vandeputte kwam op ruime achterstand als tweede over de meet. De derde plaats was voor Mees Hendrikx.

Na een gesloten begin vormden er zich een kopgroep van zes met Mees Hendrikx, Arno Van Den Broeck, Vince Van Den Eynde, Bart Arts en Niels Vandeputte. Eerst probeerde Hendrikx de groep nog verder uit te dunnen en vervolgens legde Van Den Eynde er deftig de pees op.

Het sleurwerk van de twee had succes, want enkel Niels Vandeputte kon volgen. Hendrikx bekocht zijn inspanning een beetje en moest mede door het hinderen van een gedubbelde renner de rol lossen.

In de slotfase was het Van Den Eynde die het verschil kon maken. Niels Vandeputte werd op enige afstand tweede voor Mees Hendrikx. Lloyd Sprangers viel net naast het podium voor zijn ploegmaat Witse Meeussen. Bart Artz en Arno Van Den Broeck werden zeven en acht.

Uitslag

  1. Vince Van Den Eynde
  2. Niels Vandeputte
  3. Mees Hendrikx
  4. Lloyd Sprangers
  5. Witse Meeussen
  6. Bart Artz
  7. Arno Van Den Broeck
  8. Bart Hazenkamp
  9. Perry Frijters
  10. Luke Vreburg