Erpe-Mere – Vince Van Den Eynde schrijft Steenbergcross op zijn palmares

Erpe-Mere – Vince Van Den Eynde schrijft Steenbergcross op zijn palmares

Vince Van Den Eynde heeft zijn tweede overwinning van het seizoen beet. De nieuweling ging er al vroeg vandoor. Lloyd Sprangers streed lang met Andress Verdonck voor de tweede plaats, maar liet hem in de laatste ronde toch nog achter. Joyce Heyns was de beste van de vijf dames jeugd aan de start.

We kregen met Andress Verdonck, Lloyd Sprangers en Vince Van Den Eynde meteen de betere renners op kop. Het trio sloeg al in de eerste ronde een kloof op de verzamelde concurrenten. Voor Van Den Eynde ging het nog niet snel genoeg en hij zette de rest onder druk.

De renner van Kalas Schriek 99’ reed vlot weg van zijn metgezellen. Bij de achtervolgers was het Verdonck die als eerste de kloof van acht seconden probeerde te dichten, maar zonder succes. “Al van in het begin kleurden we met drie de wedstrijd. Ik heb toen de koppositie overgenomen en uiteindelijk bouwde ik een behoorlijke voorsprong uit. Die heb ik de hele wedstrijd kunnen vasthouden”, vertelde Vince Van Den Eynde.

Aan Van Den Eynde was niets meer te doen.Na zijn zege in Kessel enkele weken geleden, schreef hij de Steenbergcross op zijn naam.“Het is bijzonder motiverend om nu al een tweede seizoenszege beet te hebben. Het geeft ook voor vertrouwen voor het provinciale kampioenschap van volgende week. Ik wou hier graag winnen en ook de volgende wedstrijden wil ik op het podium staan, vooral volgende week. Een titel is mogelijk, maar we zullen wel zien”, besloot de winnaar nuchter.

In de slotfase reed Sprangers nog weg van Verdonck. Dolf Pemen rukte vanuit de achtergrond nog naar de vierde plaats, op korte afstand gevolgd door Anton Ferdinande.

Uitslag

  1. VAN DEN EYNDE Vince
  2. SPRANGERS Lloyd
  3. VERDONCK Andres
  4. PEMEN Dolf
  5. FERDINANDE Anton
  6. VAN COMPERNOLLE Jason
  7. THYS Joren
  8. BRAET Vito
  9. GEYSELS Xander
  10. DEWULF Maxim

batch_ERP_5815 batch_ERP_5785 batch_ERP_5745