Vince Van den Eynde en Maxim van Gils over hun WB-selectie

Vince Van den Eynde en Maxim van Gils over hun WB-selectie

Met Vince Van den Eynde en Maxim van Gils geeft Rudy de Bie twee nieuwe renners een kans om zich te bewijzen op wereldvlak. Zo zullen bieden renners aanstaande zondag in de wereldbeker in Koksijde aantreden in de b-selectie.   

“Ik had een plaatsje in de selectie niet verwacht”, vertelde Vince Van den Eynde aan start-box.be “Ik hoopte er wel op aangezien mijn wedstrijden meestal wel goed zijn, maar het resultaat gewoon tegen slaat. Dat ik voor het eerst in het truitje van de nationale ploeg mag rijden is een droom die uitkomt.” 

Het parcours kent Van den Eynde al, zo eindigde hij er vorig jaar bij de nieuwelingen op de derde plaats. “Het was natuurlijk wel een kleinere omloop, maar ik denk dat ik ook de grote omloop goed zal verteren. Ik zal alvast met een tevreden gevoel huiswaarts keren als ik goed kon opschuiven om zo een mooi resultaat uit de brand te slepen.”

Niet verwacht

Na een erg knappe prestatie op de Koppenberg (8ste) wist Maxim Van Gils ook in Gavere (13de) bondscoach Rudy de Bie te overtuigen. Al had de tweedejaarsjunior van het WAC Team Hoboken een selectie helemaal niet verwacht.

“Ik had een plaatsje in de selectie niet echt verwacht”, aldus van Gils. “Ik was dan ook heel erg tevreden toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht. Zand is niet echt mijn specialiteit maar dat belet me niet om er het beste van te maken. Ik hoop dat ik vele plaatsen kan goedmaken en zo tevreden huiswaarts kan keren.”