Vier junioren kronen zich tot district kampioen

Vier junioren kronen zich tot district kampioen

Wat we in België kennen als de provinciale kampioenschappen, kennen ze in Nederland als de district kampioenschappen. Deze namiddag streden vele renners, verdeeld over hun land voor de ‘provinciale titel’. Een overzicht van de junioren.

Noord-Zuid – Marino Noordam bevestigt selectie met zege

In Rijswijk gingen de overwinning en Marino Noordam bij de junioren. Hij kreeg afgelopen week te horen dat hij mee mag naar het EK. “Het was een zwaar parcours met veel klimmen en zware grasstroken”, vertelde Noordam na afloop. “Ik nam een goede start en dook zo als derde het veld in. Even later nam ik de kop en pakte ik in een technische afdaling een klein gaatje. Deze voorsprong bouwde ik gedurende de wedstrijd geleidelijk aan uit waarna zo de overwinning binnen was”.

Top 3: 1. Marino Noordam 2. Antonie van Noppen 3. Mario Poldervaart

Midden – Eerste zege en meteen titel

Bij de junioren behaalde Kyle Agterberg in Woerden zijn eerste seizoenzege. “Ik ben superblij met mijn overwinning”, aldus Agterberg. “Bij de start had ik een lekke tube en zo duurde het even voordat ik goed weg was. Nadat ik wisselde ging ik zo terug als laatste het veld in. Maar ik liet de moed niet hangen en draaide de gashendel open.”

Na vier rondes kwam Agterberg voorin aansluiten. “Ik wachtte nog een halve ronde voordat ik mijn aanval inzette. Ik sloeg even later een gat van een honderdtal meter en zette vol door. Zo behaalde ik mijn eerste overwinning van het seizoen op het supersnelle, maar technische parcours.”

Top 3: 1. Kyle Agterberg 2. Viktor Hoog Antink 3. Niels Fontijne

Noord-Oost: Dekker verwachtte winnaar804589_10205443284585609_730432542_n (1)

In het district Noord-Oost kregen de renners in Hoogeveen een parcours met enkele lange modderige stroken voorgeschoteld. “Het ging eigenlijk helemaal niet zo goed vandaag”, aldus Dekker. “We startte met de junioren één minuut achter de elite/beloften waardoor het al snel inhalen was geblazen. Ondanks een slechte start dook ik toch nog als eerste het veld in.”

Na wat kettingproblemen ging het voor de renner van Enertherm-BKCP iets beter. “Ik liep langzaam in op de leider van de elite wedstrijd. Zo eindigde ik tussen de profs tweede. De benen waren nog altijd niet goed, maar dat had ik vooraf ingecalculeerd. Vandaar dat ik ook niet in België reed. Zaterdag is pas echt belangrijk.”

Top 3: 1. Jens Dekker 2. Stijn Kalvenhaar 3. Sven Nijzingh

Zuid – Peters de beste in Breda

Bij de junioren ging in Breda de overwinning naar Tom Peters. “Ik wist dat ik het moest hebben van mijn snelle start”, aldus Peters. “Ik dook zo als derde het veld in en naarmate de wedstrijd vorderde wist ik stelselmatig dichter te komen op de leider. Toen ik eenmaal de aansluiting maakte, wist ik als wegrenner het verschil te maken op de rechte stukken.”

“Zo kon ik naar mijn eigen verbazing de titel op mijn naam schrijven. Met deze uitslag ben ik dan ook zeer tevreden, aangezien ik de cross grotendeels als voorbereiding op zie als op de weg.”

Top 3: 1. Tom Peters 2. Koen van Helvoirt 3. David Dekker