VIDEO

Video – Van Looveren: “Dit geeft een boost”

VIDEO

Video – Van Looveren: “Dit geeft een boost”

Joachim Van Looveren zag in Neerpelt een podiumplaats aan zijn neus voorbij gaan. Al leek hij even uitzicht te hebben op de derde plaats. Uiteindelijk moest de nieuweling van Cycling.be-Alpha Motorhomes zijn meerder erkennen in het lopen. Zo strandde hij op een verdienstelijke vierde plaats.

“In de start zat ik een beetje ingesloten”, vertelde Joachim Van Looveren aan start-box.be “Maar ik schoof goed op. Na mijn snelle start moest ik toch even een halve ronde bekomen. Op de weg wist ik de aansluiting te vinden met de kopgroep. Toen ze voorin terug doortrokken moest ik jammer genoeg de rol lossen. Ik kon net niet de derde renner inhalen.”

Op de technische stukken kwam Van Looveren erg goed voor de dag. “Het inhalen ging redelijk goed. Op de technische parcoursen zoals vandaag kom ik altijd wel goed voor de dag. Enkel in de loopstroken ging het een beetje minder. Ik ben dan ook niet echt een goede loper. Daar verloor ik namelijk veel energie.”

Techniek

Met de vierde plaats was de tweedejaarsnieuweling uiterst tevreden. “De techniek en de conditie zit zeker goed. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken tot op het einde van het seizoen.” Ondanks Van Looveren in de eerste twee crossen pech kende, lijkt hij nu helemaal door te breken. “Het geeft natuurlijk een boost om een goede uitslag te rijden. Ook in de klassementscrossen zal ik uiteraard mijn uiterste best doen.”