VIDEO

Video – Timo Kielich na bronzen medaille ook tweede op de Koppenberg

VIDEO

Video – Timo Kielich na bronzen medaille ook tweede op de Koppenberg

Timo Kielich is in vorm, dat bewees hij op 1 november nog maar eens op de flanken van de Koppenberg. De renner van Cycling.be – Alpha Motorhomes haalde dit weekend in Pont-Château al het brons tijdens het Europees kampioenschap.

Even terug naar vorig seizoen. Rudy De Bie selecteerde Kielich als eerstejaars voor het wereldkampioenschap in Zolder, maar de Limburg bedankte voor de kans en zette alles op zijn zomer. Daarin was hij erg succesvol op de mountainbike, met onder andere een Belgische titel.

Dat nu, ruim een half jaar later, de naam Kielich weer komt bovendrijven mag dus geen verrassing zijn. Na een korte rustperiode komt de junior stilaan op stoom. “Het Europees kampioenschap was de eerste uitprint van mijn beter wordende vorm”, vertelde Kielich. “Dat het nu zo snel zo goed gaat had ik echter niet verwacht. Die bronzen mediale op het EK kwam dan ook voor mij en alle anderen als een verrassing.”

“Ik reed plots voor het podium en dan haal ik nog brons”, klonk Kielich nog steeds enthousiast. De snelle omloop in het Franse Pont-Château was nochtans niet meteen op het lijf van de mountainbiker geschreven. “Ik had een superdag en dan kan ik op elke omloop uit de voeten denk ik. Een andere verklaring kan ik daar niet voor vinden.”

Opnieuw podium

Twee dagen na het halen van zijn EK-podium, was hij op 1 november opnieuw bij de eerste drie. “Ik merkte tijdens mijn opwarming al dat ik nog niet volledig gerecupereerd was”, ging hij verder. “In de wedstrijd ging het nog aardig, maar bij de laatste beklimming van de Koppenberg was de Brit me nog net te snel af.”

Kielich verkeert dus in topvorm? “Er kunnen gerust nog enkele procentjes bij. Francorchamps en de kampioenschappen zijn mijn volgende grote doelen. Eigenlijk wil ik de komende weken elke keer mee doen voor het podium”, besloot hij vol vertrouwen.