VIDEO

Video – Thymen Arensman: “Nederlands kampioen worden was hoogtepunt”

VIDEO

Video – Thymen Arensman: “Nederlands kampioen worden was hoogtepunt”

Thymen Arensman heeft zijn  seizoen afgesloten met een tweede plaats in de Boels Classic van Heerlen. De Nederlandse nieuwelingenkampioen werd tweede achter een sterke Florian Vermeersch. Toch was de Nederlander teleurgesteld. “Ik maakte te veel foutjes”

Tweede worden, ruimschoots beste Nederlander maar toch gefrustreerd. De manier waarop de Nederlander over de meet bolde was veelzeggend. “Ik ben wat teleurgesteld ja”, reageerde hij. “Ik zat in de eerste ronde bij Florian. Ik maakte toen te veel fouten en moest zo de Belg laten gaan.”

“Ik kwam nog dichter maar zag hem niet meer terug.  Zijn voorsprong bleef eigenlijk  steeds heel constant. Ik durf misschien wel te zeggen dat ik zonder mijn slecht begin zijn spoor wel zou kunnen volgen.”

Voor Arensman was het zijn laatste wedstrijd vooraleer hij de weg op gaat. “Ik heb een heel constant seizoen gereden, daar ben ik blij mee. De Nederlandse trui was uiteraard het hoogtepunt”, vandaag werd hij dan ook nog derde in de KNWU-topcompetitie.

Maar het einde van het seizoen bracht nog een leuk extraatje mee. Arensman gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij het Craft-Ten Tusscher offroad team. “Het is een team dat zich vooral concentreert op veldrijden en mountainbiken. We hadden nog niet echt een specifiek Nederlands team dus heb ik deze kans met beide handen gegrepen”, besluit hij.