Video – Sven Vanthourenhout over jeugd: “Overstap Thibau niet voor vandaag”

Video – Sven Vanthourenhout over jeugd: “Overstap Thibau niet voor vandaag”

Sinds kort nam Sven Vanthourenhout de touwtjes in handen bij Young Telenet-Fidea. De boezemvriend van Sven Nys maakte de afgelopen maanden kennis met zijn discipelen en zag heel wat potentieel. Hoe de toekomst van het team er zal uit zien wordt jaar per jaar bekeken. 

“Ik was aangenaam verrast”, stak Vanthourenhout van wal. “Het was nieuw om de jongens te leren kennen, maar het was een aangename stage. Je zag wel duidelijk dat de jongens potentieel hebben en hard werken om ergens te geraken.” 

Dit weekend trekt het team er voor het eerst samen op uit tijdens de Ster der Vlaamse Ardennen. “In de eerste plaats is het afwachten, aangezien ze tegen renners uitkomen die al enkele wedstrijden in de benen hebben. Ik ben er echter van overtuigd dat onze renners ook klaar zijn om er iets moois te laten zien.”

PRO_2727De jeugdopleidingen komen de laatste seizoenen sterk onder druk te staan. Er werd afgelopen seizoen zelfs al even gesproken dat Young Telenet-Fidea zou uitdoven. “We zetten onze opleiding sowieso door tot het einde van het jaar met onze huidige kern.”

“Daarna kijken we jaar na jaar hoe we verder gaan. Het is zeker en vast de bedoeling om tijd in jeugd te blijven steken zodat we onze ploeg kunnen aanvullen met jonge talenten.”

Heel wat jeugdopleidingen zagen aan het einde van hun juniorentijd enkele talenten vertrekken. “Dat is natuurlijk een groot nadeel, maar dat is in elk team en elke sport. Je moet als team toch blijven investeren in de jeugd, ongeacht dat je soms enkele talentjes ziet vertrekken.” 

“Thibau Nys rustig laten groeien”

Ook de zoon van Sven Nys, Thibau, is sterk bezig. Een overstap naar het team van zijn papa lijkt dan ook logisch. “Het is nog vroeg om te zeggen dat hij de overstap gaat maken. Hij moet in de eerste plaats de kans krijgen om rustig te groeien en zijn hobby met plezier uitoefenen. Net zoals zijn leeftijdsgenoten overigens”, besloot hij.