VIDEO

Video – Sanne Cant wil pieken op het wereldkampioenschap

VIDEO

Video – Sanne Cant wil pieken op het wereldkampioenschap

Sanne Cant was vorig seizoen de leading lady bij de dames. Ze werd Europees kampioen, won als eerste Belgische ooit het wereldbekerklassement en was tweede op het Wereldkampioenschap in Tabor. Het zal geen gemakkelijke klus worden om dit te overtreffen, maar de renster van Enertherm-BKCP is er in elk geval klaar voor.

“Ik hoop vorig seizoen te evenaren, maar dat is nu nog moeilijk te zeggen. Ik weet wel hoe ik mezelf voel en hoe ik uit de zomer ben gekomen, maar kan natuurlijk niet inschatten hoe de rest zich voelt”, begon Sanne Cant voorzichtig. “Ik heb geen uitgesproken resultaten neergezet deze zomer, maar ik denk wel dat de basis goed ligt. Voor een stuk heb ik kunnen doorbouwen op vorig seizoen.”

Het seizoen begint dit jaar meteen met een Wereldbeker in Las Vegas. Toch heeft ze zich niet heel anders voorbereid. “Als we nu al gaan pieken, gaat het seizoen alleen maar langer worden. Tegen het Wereldkampioenschap heb je dan niet meer in de tank. Dat WK is in Zolder en ik denk dat iedereen daar wel wil schitteren.”