VIDEO

Video – Ryan Cortjens kampioen: “Dit is de kers op de taart”

VIDEO

Video – Ryan Cortjens kampioen: “Dit is de kers op de taart”

Ryan Cortjens is na een lange solo Belgisch kampioen veldrijden geworden bij de tweedejaarsnieuwelingen. De Limburger van IKO Enertherm-Beobank vond in Oostende een parcours op zijn maat en liet de tegenstand ver achter zich. “Bij deze kan mijn seizoen niet meer stuk”, glundert Cortjens. 

Net zoals vorig jaar kwam Cortjens als topfavoriet aan de start van het BK. Door het uitvallen van Witse Meeussen was Cortjens dé te kloppen man. Vorig jaar hield pech hem van de Belgische titel, maar vandaag liep het van een leien dakje. Enkele ronden voor het einde plaatste Cortjens een versnelling en de tegenstand zag hem niet meer terug. Met een jaar vertraging kreeg Cortjens waar hij recht op had: de Belgische titel.

Loopstrook

“Ik was zeer zenuwachtig voor de wedstrijd”, vertelt Cortjens. “Vorig jaar liep het fout en dat spookte wat door mijn hoofd.” Tijdens de wedstrijd was daar niets van te merken. Cortjens maakte weinig fouten en controleerde de koers. “Het parcours in Oostende lag me nog beter dan dat van vorig jaar. Ik ben een goede loper en vond het jammer dat de loopstrook werd ingekort. Toch besloot ik om daar het initiatief te nemen.”

“Ik trok vol door en wist de tegenstand achter me te laten. Zegezeker was ik pas in de laatste ronde. Toen ik aanviel wist ik wel dat de tegenstand het moeilijk ging krijgen om me nog terug te halen, maar ik durfde niet te vroeg juichen.” De Belgische titel is een bekroning voor het mooie seizoen van Cortjens. “Mijn seizoen was al geslaagd, maar dit is echt de kers op de taart”, aldus Cortjens.

Video: Julien Gielen – Tekst: Jesse Oyen