VIDEO

Video – Ronhaar verrassing van de dag: “Zonder pech had er meer ingezeten”

VIDEO

Video – Ronhaar verrassing van de dag: “Zonder pech had er meer ingezeten”

Pim Ronhaar was misschien wel de verrassing van de dag bij de nieuwelingen.  De Nederlander deed zelfs even een gooi naar een solozege, maar werd tot de orde geroepen. Uiteindelijk werd hij derde.

Ronhaar had nog niet veel punten in de Belgische nationale cyclocrossranking. “Daardoor moest ik helemaal achteraan starten”, deed de Nederlander zijn verhaal. “Ik kon snel vooraan geraken. Drie ronden voor het einde schoof ik echter nog onderuit en stond ik een hele tijd stil door kettingproblemen.”

“Gelukkig kon ik snel weer aansluiten bij de koplopers, maar het heeft me veel tijd én krachten gekost. Ik had daardoor niet meteen energie over om zelf iets te proberen. Ik plaatste me achteraan in de groep en wachtte op de juiste aanval van mijn collega’s. Toen Lars Boven ging dacht ik dat hij het niet zou halen. Na de aanval van Ryan Cortjens was het wel alle hens aan dek.”

Opleidingsploeg

Uiteindelijk werd hij nog derde. “Zonder die pech had er wellicht nog meer ingezeten, maar ik ben meer dan tevreden.” Na de finish was er meteen interesse van Andre Tummeleer, ploegleider van Lares-Doltcini. “We hebben inderdaad gesproken, maar wat er gezegd is kan ik niet echt kwijt. We houden contact met elkaar en gaan het even samen bekijken. Uiteraard zou ik graag de overstap maken naar een Belgische opleidingsploeg”, besloot hij.