Video – Ploegleider Thibau Nys: “Als de renners plezier beleven, komt het resultaat vanzelf”

Video – Ploegleider Thibau Nys: “Als de renners plezier beleven, komt het resultaat vanzelf”

Het Belgisch kampioenschap bij de eerstejaarsnieuwelingen werd een schot in de roos voor het AA Drinks Jongerenteam. Maar liefst twee renners van de ploeg stonden op het podium. Thibau Nys werd Belgisch kampioen en Ward Huybs pakte brons. “Dit had ik alleen maar durven dromen”, zegt ploegleider Eddy Hendrickx.

De eerstejaarsnieuwelingen mochten vandaag als eerste de koude trotseren op het Belgisch kampioenschap in Oostende. Na een razend spannende wedstrijd bolde Thibau Nys als eerste over de streep. De tweede plaats was voor Lennert Belmans en Ward Huybs mocht als derde mee op het podium. Met Nys en Huybs stonden er dus 2 renners van het AA Drinks Jongerenteam op het podium. Ploegleider Eddy Hendrickx had dit prachtige resultaat niet verwacht.

Erkenning

“Voor u staat een gelukkig ploegleider”, begint Hendrickx. “We wisten dat Thibau Nys in goeden doen was en ook Huybs reed de laatste tijd sterk. We hoopten dus wel op een mooi resultaat maar dat we eerste en derde gingen worden, had ik alleen maar kunnen dromen. Dit is echt fantastisch voor onze ploeg.”

Voor Hendrickx is dit een erkenning voor het puike werk dat de ploeg de afgelopen jaren geleverd heeft. “We zijn nu al een tijdje bezig als ploeg en ons doel is om te blijven groeien. Onlangs hebben we weer een grote stap gezet door de opleidingsploeg te worden van Telenet-Fidea. Hierdoor krijgen we op de trainingen ondersteuning van onder andere Sven Nys en Sven Vanthourenhout. De renners trekken zich daar heel hard aan op en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.”

Ondanks de schitterende resultaten blijft Hendrickx nuchter. Resultaten zijn voor hem niet de prioriteit. “Voor ons is het belangrijk dat onze renners plezier beleven aan hun sport. We proberen een hechte groep te vormen en dan komen de resultaten vanzelf.”

Video – Julien Gielen Tekst – Jesse Oyen