Video – Parijs-Roubaix voor dromers…

Video – Parijs-Roubaix voor dromers…

Met mega-evenementen, massa’s vip’s, budgetten die de pan uit swingen en een lading topteams, is het wielrennen aan de top heel groot. Bij de jeugd is er echter veel werk aan de winkel. Dat vinden ook de initiatiefnemers van de website ‘Zot van fietsen’. Een groep bezorgde ouders willen hun kinderen op een veilige en gezonde manier aan wielrennen laten doen. 

“Via een sensibiliseringscampagne willen we kinderen uitnodigen om te gaan fietsen en ouders overtuigen dat veilig wielrennen in Vlaanderen mogelijk is. Bovendien willen we de betrokkenen actief in het jeugdwielrennen zoals federaties, wielerscholen, jeugdclubs, coaches, ouders en organisatoren uitnodigen om zich te verenigen en samen de uitdagingen van een veranderende samenleving aan te pakken”, aldus Isabel De Craene, wielermama en initiatiefneemster van ‘Zot van Fietsen’.

De bedoeling van het project is om Vlaanderen op de kaart te zetten als innovatief ontwikkelingscentrum voor jonge wielrenners. De focus ligt op veiligheid, beleving en begeleiding. Ook Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool steunen het project. Meer informatie op www.zotvanfietsen.be.

Ook wij van start-box.be dragen het project een warm hart toe. Zo is er tijdens onze veldrit in Hechtel op zondag 14 februari 2016 onder andere naast een podiumceremonie voor de heren, ook één voor de dames. Ook  aan een initiatiewedstrijd voor niet aangesloten renners wordt volop gewerkt. Meer info op www.cxhechtel.be.