VIDEO – MotoGP ontmoet cyclocross in nieuw project Helen Wyman

VIDEO – MotoGP ontmoet cyclocross in nieuw project Helen Wyman

Dat er een gelijkenis is tussen motocross en cyclocross is vrij duidelijk, maar vanaf 1 januari 2018 is er ook één met, de koninginnenklasse van de baanmotoren, de MotoGP. De Britse Helen Wyman verzoent de twee sportdisciplines in haar nieuwe project: ‘Xypex Verge Sport’.

Een hele boel nieuwe partners voor Wymans eenmansteam, maar de opvallendste is toch wel MotoGP-rijder Bradley Smith. “Hij heeft een duidelijke visie over gelijke rechten in de sport en zo kwamen we met elkaar in contact”, vertelde Wyman. “Zijn sport en de budgetten die er in omgaan zijn zo veel grotere dat hij mij wou steunen in mijn cyclocrossproject.”

Wyman zal dan ook met een speciale helm rijden. “In de MotoGP is de helm één van de uithangborden. Mijn fietshelm is gebaseerd op zijn design. Ook zijn vast nummer ’38’ zal prominent aanwezig zijn.”  Verder is er ook een nieuwe fiets van Kindhuman.

Helen heeft nog duidelijke doelen. “Als je kijkt naar mijn concurrenten zoals Compton, moet mijn leeftijd me niet tegenhouden om nog ambities te hebben. Oké ik word een jaartje ouders, maar kan nog steeds meedoen voor het podium op het hoogste niveau. Hopelijk kunnen we dit project verder uitbouwen in de toekomst.”

Foto’s: KRISTOF RAMON