Video – Mees Hendrikx achtste in Lommel: “Goed meegekoerst”

Video – Mees Hendrikx achtste in Lommel: “Goed meegekoerst”

Mees Hendrikx pikte in Lommel zijn laatste voorbereidingswedstrijd mee in aanloop naar het nieuwe veldritseizoen. Daarin werd hij achtste maar vooral de manier waarop hij koerste was van tel. “Ik heb mee de koers gemaakt en dat is het belangrijkste”, reageerde hij.

“Tevreden. Mee de koerst gemaakt. Op het laatste was het wat op”, zo vatte Mees Hendrikx zijn criterium van Lommel samen. “Het is de laatste wedstrijd van het zomerseizoen dus een behoorlijk resultaat waarmee ik kan afsluiten.”

Zoals dat hoort in de voorbereiding naar de winter toe is het vooral de manier van koersen die van belang is. “Ik heb gewoon lekker meegekoerst, even weggereden. Als je dan wordt teruggepakt dan weet je ook op vijf ronden van het einde dat het gewoon samenblijft en het op een spurt uitdraait. Maar zo’n spurt ligt me nu eenmaal niet.”

Met nog iets meer dan een maand voor de start van het veldritseizoen ziet het er hoe dan ook goed uit voor Hendrikx. “Ik ga nu een rustperiode in. Daarna ga ik op stage met de Nederlandse selectie, daarna nog met Lares en halfweg september begin aan het veldritseizoen.”