VIDEO

Video – Luca Vreeswijk: “Klaarstomen in het buitenland”

VIDEO

Video – Luca Vreeswijk: “Klaarstomen in het buitenland”

Een cadeaubon voor een fietsenwinkel die hij won tijdens de wedstrijd in Kasterlee, bracht Luca Vreeswijk naar de nieuwelingenwedstrijd in het voorprogramma van het na-tourcriterium in Lommel. Na moeilijke eerste ronden, won hij nog de pelotonspurt.

“De eerste tien ronden ging het helemaal niet goed. Er reed een ontsnapping weg en die legde het tempo meteen goed hoog”, vertelde Luca Vreeswijk aan de meet. “Ik zat niet meteen mee en hier op deze korte omloop met veel bochten was het niet gemakkelijk om terug te keren. Uiteindelijk kwam ik er toch beter door en kon ik de pelotonspurt nog winnen.”

Het zijn de laatste weken voor Vreeswijk als nieuweling. In september maakt hij de overstap naar de junioren. “Weer een grote stap, waar ik met fysiek extra op aan het voorbereiden ben. Zo ga ik de komende drie weken naar Frankrijk en Spanje, om me daar verder klaar te stomen voor de winter. Het zal toch de eerste wedstrijden afwachten zijn om te zien waar ik sta.”

Vreeswijk kwam ook voor het eerste uit voor zijn nieuwe team Craft Ten Tusscher. “Het was een aangenaam half jaar tot nu toe. Ik reed met het team ook heel wat mountainbikewedstrijden in België en Luxemburg. Het zorgt wel voor extra inhoud, maar een combinatie met wedstrijden op de weg is toch belangrijk. Enkel voorbereiden op de mountainbike vind ik persoonlijk te zwaar.”