VIDEO

Video – Loes Sels: “Verloor te veel tijd toen ketting eraf viel”

VIDEO

Video – Loes Sels: “Verloor te veel tijd toen ketting eraf viel”

Loes Sels werd in Erpe-Mere vierde, niet slecht maar er had meer ingezeten. Op de trappen sukkelde Sels een tijd met de ketting en daar verloor ze kostbare tijd mee. Githa Michiels kwam nog over haar en zo viel de Telenet-Fidea renster net naast het podium.

”Ja ik ben gefrustreerd. Dat steek ik niet onder stoelen of banken”, reageerde ze. ”Ik zat lange tijd op medaillekoers. Plots viel mijn ketting af. Het blijft een raadsel hoe. Ik zette mijn fiets neer op de trappen en plots lag de ketting eraf. Ik probeerde ze er weer op te leggen maar dat lukte niet.”

”Ik verloor daar heel wat tijd. Zo kwam Githa Michiels over mij en zo was ook mijn bronzen medaille gaan vliegen. Er had meer ingezeten, daar ben ik zeker van, vooral zonder pech. Nu, ik mag pech niet enkel als ‘excuus’ inroepen. Githa was bijzonder sterk.”

Een gemiste kans op eerste eremetaal na haar comeback twee jaar terug. ”Ik was tuk op die medaille. Zoals ik al zei, ik was daar ook heel dichtbij. Ik startte goed maar viel dan in de afdaling. Ik verloor daar ook wat tijd maar kon daarna de kloof op Githa & co vergroten. Maar dat veranderde jammer genoeg alsnog.”