Video – Kris Wouters met vertrouwen: “Wij gaan uit van onze eigen sterkte”

Video – Kris Wouters met vertrouwen: “Wij gaan uit van onze eigen sterkte”

U kon er deze week haast niet naast kijken toen u een bezoekje bracht op onze website. Maandag werd het Young Telenet-Fidea Cycling Team voorgesteld in dé Kuil van Zonhoven. Ploegleider Kris Wouters en zijn mannen zijn klaar om de handschoen op te nemen, zo vertelde hij voor de camera.

Volgende week mag de veldritfiets weer uit de garage. Met twee manches van de Moedige Veldrijder opent het veldritseizoen alweer. De juniorenploeg van Young Telenet-Fidea werd maandag al voorgesteld. Enkele seizoenen geleden was  Young Telenet-Fidea nog de autoritaire leider wat overwinningen betrof.

Daar is de laatste twee seizoenen verandering ingekomen. De concurrentie wordt alsmaar groter, maar dat schrikt ploegleider Kris Wouters zeker niet af. Hij en zijn mannen zijn klaar om de strijd met de andere opleidingsploegen aan te gaan.

“Wij zullen ons tonen” 

“We hebben een sterk team. Drie eerstejaars en drie tweedejaars verdedigen ook dit jaar de kleuren van het team. Onze tweedejaars deden het vorig jaar alles behalve slecht. Jarne Driesen veroverde meteen een wereldbekerselectie en bekroonde zijn seizoen met een top tien plaats op het WK.”  

“Ook onze eerstejaars hebben potentieel. Logisch, anders zouden ze hier nu niet zijn. Maar toch is dat altijd afwachten uiteraard. Binnen die leeftijdsgroep zijn er meerderen die goed zijn. En daarbij komt ook kijken dat de andere ploegen ook niet stilgezeten hebben. Dat is hun goed recht, maar wij gaan uit van onze eigen sterkte”, klinkt Wouters zelfzeker.

Maar uiteraard draait het niet enkel om Jarne Driesen. Ook Alessio Dhoore, vorig seizoen wat minder wil zich dit seizoen terug bewijzen. Maar ook Gianni Siebens is tweedejaars. Siebens deed het vorig jaar ook bijzonder goed in zijn eerste jaar als junior maar moest het seizoen vroegtijdig staken door een elleboogbreuk.

“Ik heb op stage heel wat positieve dingen gezien van Jarne en Gianni. Ook Alessio heeft weer een stap vooruit gezet. Het is wel afwachten tot het seizoen weer begint vooraleer we kunnen zien hoe groot die stap is, en of dat eventueel resulteert in een plaats bij de belofteploeg.”

Nog voor de ploegvoorstelling werkte de junioren en ook de dames nog een stage af in Oostenrijk. “Ik heb goede dingen gezien. Van al de drie tweedejaars, maar zeker ook van de nieuwe jongens. We hebben goed gelachen, maar er is ook ernstig gewerkt. Soms waren ze zelfs iets te gretig”, grinnikt hij.

Het is nog maar een kort stuk van al datgene wat Wouters te vertellen had. Beluister daarom het volledige interview met de ploegleider van Young Telenet-Fidea.