VIDEO

Video – Kielich mist start door domme fout: “Hier moet ik uit leren”

VIDEO

Video – Kielich mist start door domme fout: “Hier moet ik uit leren”

Timo Kielich werd na een ware inhaalrace knap derde op het Belgisch kampioenschap veldrijden bij de junioren. Hij lette niet goed op en miste zijn start volledig. “Ik ben boos op mezelf, maar ik kan er alleen maar uit leren”, aldus Kielich. 

Omstreeks 15.00u verzamelden de junioren voor de start van hun Belgisch kampioenschap veldrijden. Onder hen Timo Kielich van Cycling.be – Alpha Motorhomes CT. Hij was bezig met het instellen van zijn horloge en miste zijn start volledig. “Ik hoorde de afgevaardigde niet en opeens sprong het licht op groen. Ik stond aan de grond genageld en zag iedereen vertrekken. Gelukkig kon ik snel opschuiven en kwam ik in de achtervolgende groep op Vandenbosch terecht.”

“Jammer genoeg maakte ik toen weer een slipper en dat zorgde ervoor dat ik volledig uit mijn ritme raakte. Toch wist ik de juiste cadans weer te vinden en zo kwam ik aansluiten bij Yentl Bekaert. Samen met hem was het strijden voor de tweede plaats, maar in de laatste ronde maakte ik alweer een slipper en zo zag ik het zilver uit mijn handen glippen.”

Levensles

Het BK werd dus een domper voor Kielich, maar hij ziet het vooral als een goede les. “Mits een goede start had er veel meer ingezeten. Ik voelde me goed, dus het is extra jammer. Ik ben boos op mezelf, maar het is belangrijk dat ik hieruit leer”, besloot hij.

Tekst: Jesse Oyen – Video: Julien Gielen