VIDEO

Video – Jappe Jaspers: “Druk zal er altijd zijn”

VIDEO

Video – Jappe Jaspers: “Druk zal er altijd zijn”

Jappe Japsers zorgde misschien wel voor het nieuws van de zomer met zijn overstap van Lares-Doltcini naar Enertherm-BKCP. De tweedejaars junior en één van de favorieten voor dit seizoen werd donderdag samen met zijn nieuwe ploeg voorgesteld in de Ark. 

“Ik zat niet meer goed bij de ploeg en dan heb ik maar gekozen voor Enertherm-BKCP”, bleef Japsers, die zich nu vooral op het sportieve wil concentreren, op de vlakte. “Dit is eigenlijk de start van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Het is ook belangrijk seizoen als tweedejaarsjunior. Deze winter zal ik me moeten bewijzen ten opzichten van de ploeg.”

Jappe Jaspers nam deze zomer voor het eerst deel aan elke mountainbikewedstrijd. “Deze hadden niet echt een specifiek doel. Het was vooral voor de afwisseling. Ik rij wel graag op de weg, maar het is ook leuk om eens iets anders te doen tijdens de zomermaanden.”

“Het grote verschil is ook de intensiviteit van het mountainbiken. Je zit een uur in het rood, terwijl je op de weg nog in het peloton kan zitten. Het is wel leuk om me zo voor te bereiden op het veldritseizoen.”

Na een seizoen mee aan de top van de eerstejaars, zijn de verwachtingen hoog gespannen. “Er zal altijd druk zijn, zeker na zo’n seizoen als vorig jaar. Ik ga me er echter niet te veel van aantrekken en mijn eigen ding doen. Ik hoop op een trui, maar er zijn er nog die er kans op maken. Het zal een strijd worden en ik hoop dat het lukt.”